Руската Трубная металлургическая компания (ТМК) на Дмитрий Пумпянски е избрана от

...
Руската Трубная металлургическая компания (ТМК) на Дмитрий Пумпянски е избрана от
Коментари Харесай

Газпром си избрал кой да строи Турски поток в България

Руската " Трубная металлургическая компания " (ТМК) на Дмитрий Пумпянски е определена от " Газпром " за строител на продължението на газопровода Турски поток през България.

Това твърди икономическото издание РБК. Медията се базира на информация от два самостоятелни източника.

Целта на  " Газпром " била да понижи политическите опасности да не бъде издигнато нищо в България, както се случи със спрения от Русия през декември 2014 година " Южен поток ", който донесъл вреди на компанията от към 800 млн. евро.

Според РБК  " Трубная металлургическая компания " (ТМК) ще достави в България към 300 хиляди тона тръби и договаря и за присъединяване в строителството. Целият план към този момент е оценен на 1.4 милиарда евро.

От компанията твърдят, че не вземат участие в българския план, само че обмислят да аплайват в търга на " Булгартрансгаз ", когато той бъде възобновен. Преди дни свързваната с Христо Ковачки компания " Атоменергоремонт " отдръпна жалбата си против публичната поръчка и тя може да бъде продължена с продължен поради замразяването ѝ период.

Председател на Съвета на шефовете на ТМК е 55-годишният Дмитрий Пумпянски. За предходната година той е бил 62-и по благосъстояние в Русия с персонално положение от 1.6 милиарда $.

Той държи контролния пакет в компанията за тръби, в която обаче съсобственик с 13.44-процентов дял е и съветската банка ВТБ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР